Min akvarelmalekasse "Sketchbox"

Sketchbox er hovedsagelig beregnet til akvarelmaling. 

For den som arbejder med grafik ude i naturen, er kassen femragende til at fragte kobberplader med blødgrund.Den egner sig også til akryl, olie, pastel. Med størrelsen 9x19x25cm, er kassen praktisk til rejsevirksomhed. 


Hvilken landskabsmaler har ikke erfaret at man finder sit motiv gående? Man sætter sig i den medbragte stol og motivet forandrer sig. Jeg står og maler med kassen bundet om min mave.
Den kan også monteres på et fotostativ.

Prototypen er lavet i min studietid for over tredve år siden. Da den ikke kunne tåle mere, fik jeg hjælp af en møbelfabrikant til at skære birkefinerpladerne i faste mål.

Handicapvenlig.
En periode med skade i venstre arm, muliggjorde at jeg kun benyttede højre hånd, i og med at farver og papir var monteret på kassen. 

Kassen kan også benyttes til større akvareller. Større plader af balsafinér, hviler fint på låget. (Se vinterbilledet) Har derfor laget en større kasse i balsafinér til de større akvareller.
(Se hundens siddeunderlag)

Kassen er med på de fleste turer, til fjelds og til vands i alle  årstider. På toppen af fjeldet har jeg stået og malt en eftermiddag. Da den sidste skitse var færdig, var det bare at skubbe kassen bag på ryggen, og nyde turen ned til hytten.
Nu mangler jeg kun at komme ud i en kajak på stille vand...

 
Har du selv lyst til at lave din egen malekasse? Benyt illustrationen som vejledning.
Er du interesseret i at vide noget mere?
Kontakt mig på https://www.facebook.com/

Med venlig hilsen
Vidar Håkon Utvik